Serà possible? Serà possible tenir el control de les nostres dades a la xarxa?
Et deix amb la promo i més a baix amb la presentació del curs. Prepara’t que venen curves…
Dani Amo ens presenta un curs espectacular, també inquietant. Moltes de les coses que voldries saber i no saps on anar a cercar. Ens apropa, de manera planera (això sí, has d’estar ben pendent del que diu) conceptes de total actualitat i que cal tenir molt present per viure amb consciència dins aquest món tan complex que és el digital.
Tenguérem una xerrada molt interessant. Te recoman que la vegis abans d’arrencar amb el curs. Així tendràs ja el gust de boca i no només a nivell d’internet, sinó també amb altres temàtiques 😉
Un estat de desconfiança: perills a Internet, Web, Plataformes i Apps
01- Ciutadania, higiene i competència digital
02- Internet: d’on venom i on som
03- Web, Plataformes i Apps: qui ens escolta, com ho fan i quan s’activa
04- Eines: protecció de la identitat, privadesa i seguretat
05- Recursos addicionals: lectures
En aquesta introducció del curs t’exposa clarament en quin estat ens trobem en relació a allò que ara té el màxim valor: la informació. Qui té informació té poder. Qui té poder té el control.
Mantenir una higiene digital va d’això mateix, de tenir el control de les teves dades i, per tant, de la teva privadesa en el món digital. Qui regala la seva privadesa i es descuida de la seguretat no és poderós, és un esclau.
Exposa conceptes relacionats amb l’higiene digital i les primeres 4 capes que conformen el nostre món digital. En aquesta introducció doncs, vol dir que cal ser proactiu, cal estar atents, cal utilitzar eines de defensa en un entorn absolutament vigilat i, sobretot, evitar ser diògenes digitals tot revisant allò que fem servir en el dia a dia tecnològic.
Cal que entenguem que estem en un estat de desconfiança, en un moment en què la tecnologia està immersa en les nostres vides amb total normalitat i que aquesta tecnologia moltes vegades és la nostra enemiga. Hem de dir Sí a la tecnologia i No a l’asimetria de poder.
Perquè la tecnologia no sigui la nostra enemiga, hem d’entendre en quin context tecnològic de vigilància vivim i com podem contrarrestar els efectes negatius. Esperam que el curs vos ajudi a conseguir-ho.
Timing:
00:22- Introducció conceptes relacionats amb higiene digital
01:30- Asimetries de poder
02:03- 4 capes: internet, web, plataformes i apps
03:00- Publicitat al web
03:27- Eines Google i més enllà
04:12- Higiene digital
04:40- Problemes si som bruts digitalment
06:22- Repàs del curs
07:20- Ecosistema d’eines digitals
07:33- Lectures addicionals
Aquí tens el vídeo de presentació. No t’ho perdis👇:
i aquí tens tots els capítols d’aquest curs: